St. Augustine

I lördags åkte jag och Johan till St. Augustine, en gammal stad vid Atlantkusten ungefär två timmars bilfärd från Gainesville. Staden är den äldsta, fortfarande bebodda bosättningen i USA. Från det stora fortet Castillo de San Marcos försökte spanjorerna skydda staden från engelsmännen, men misslyckades.


Själva staden var väldigt turistig, men ändå rätt mysig. Vi hittade ett område med fina gamla hus. Sen blev vi tipsade om svensk metal musik av en grekisk caféägare!


Vi gick också på the Lightner museum som var instiftat av en man som varit "collector of collections". Bland broderier, uppstoppad lejon, brödrostar där hittade vi denna guldklimp. Classy!

Sen kom den bästa delen av dagen när vi åkte till stranden. Men nu kanske ni undrar hur vi kunde ÅKA dit, och kanske hur vi kunde ÅKA till St. Augustine överhuvudtaget!?! Jo, det är för att vi har införskaffat denna lilla goding:

Volvo såklart!

St Augustine Beach

Varmt i vattnet och skönt i solen. Det blev lite kallt i Gainesville för några dagar sen, så vi trodde sommaren var slut. Som tur var hade vi fel!


Vi var så glada att vi hoppade runt ett tag, och tog bilder med Johans nya kamera..


Det finns bara en sak att säga:

Puss å kram!

UF Homecoming

I fredags var det homecoming på University of Flordia! Det betyder att alla alumni kommer tillbaka, ungefär. Det firades i alla fall med en parad genom staden med poliser, militärer, cheerleaders, marching bands etc.






Sen på kvällen gick vi på Gator Growl, en show inne på stadion för att hylla gamla och nya football players. Det var uppträdande av en massa grupper, absolut coolast var JabbaWockeeZ=america's best dance crew från MTV!
Stand-up med Dana Carvey och så uppträdande av det kända(?) bandet O.A.R.





JabbaWockeeZ!!!! Tyvärr tog mitt batteri slut så jag fick inte med när det dansade till "All the Single Ladies"!! =D


UF Dazzlers är basketlagets cheerleaders. Jag blev lite besviken på Gator Growl för man fick varken se deras marching band eller "riktiga" cheerleaders.. Men de här var också duktiga!



Sabor Latino, en dansgrupp som vunnit nån talentshow.

Så nu får det vara nog för den här gången!

En månad senare..

Nu har det gått en månad sen vi kom hit. Det känns faktiskt som vi varit här längre, för jag har verkligen kommit in i mina nya rutiner. Dessa består till stor del av skola och träning. Det kanske inte låter så spännande, men för mig är det fantastiskt att hinna träna varje dag om jag vill det. Sen jag var liten har jag alltid haft saker att göra VARJE DAG, och så har det fortsatt. Men jag inser nu att känslan av att komma hem kl. 19 och inte ha några mer planer för kvällen är väldigt underskattad.


Körkort, check!

Jag klarade det! Hurra!! Nu ska vi köpa bil!


Bilder på lägenheten

Nu är det helg igen! Igår tog vi det verkligen lugnt och kollade på Simon&Tomas på tv3's hemsida. Bra att det finns sånt när man tröttnat på college football och "Everybody loves raymond".

Det har visat sig att vi måste ta florida körkort för att kunna köpa bil, vilket vi vill göra. Därför kommer iaf delar av denna helg ängas att läsa in körkortsteori.  Rätt segt att göra allt detta igen (tog ju svenskt körkort i somras). Här sitter Johan vid poolen och pluggar.

Jag hoppas att vi snart kommer kunna skaffa en bil och börja åka på utflykter. Det finns så mycket här i Florida som jag vill se! Den här bloggen kommer nog bli roligare också, så håll ut ni med!

Här är nu några lägenhetsbilder. Som ni ser är det lite kalt på väggarna, men vi ska skaffa posters och sånt snart!

Sov rum och kök. Vi har världens största ugn och en kaffebryggare!

Vardagsrum och utomhus. Först var jag ledsen för att vi inte bodde på andra våningen och hade balkong. Men sen när vi köpte cyklar så kom jag på att det var rätt okej att inte behöva bära dem upp och ner för en trappa varje dag.

Avslutningsvis så kommer här en bild på en gammal favorit!
 

Skriv gärna en rad och berätta hur ni mår och vad ni gör. Det är kul att se vilka som hittat hit!

RSS 2.0